Over mij


Ik ben Simon de Bruijn, geboren en getogen in mijn huidige woonplaats Dordrecht. 

Al vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd door theaterlampen en showproductie's. Al in de 2de klas van de middelbare school werd dit een stuk meer door ik ging werken bij het theater in mijn middelbare school, het Stedelijk Dalton Lyceum Dordrecht lokatie Overkampweg. In 1 van de enkele echte schooltheaters van Nederland heb ik alle kneepjes van de lichttechniek geleerd, deels door trainingen, deels door het gewoon te doen en te proberen. Allemaal vrijwillig tussen de lessen door. In de loop van vier jaar ben ik opgeklommen tot senior lichtman in het theater. Dat houd in het bedenken en uitvoeren van lichtplannen, het bedienen van licht en trainingen geven.  

Maar de interesse ging verder dan alleen theaterbelichting. Ik begon thuis te experimenten met dmx software en al snel waren de eerste lampen gekocht en begon ik met lichtshows maken op muziek. Toen moest ik gaan minderen met het theater doordat mijn eindexamen eraan zat te komen. Toen begon het erg te kriebelen om in een andere vorm door te gaan. Daaruit ontstond het idee om SDB lighting op te richten om ook na mijn theatertijd actief te blijven in de lichtwereld. 

Inmiddels heb ik diverse opdrachten gehad door een groot deel van Nederland. 


Eigen licht apparatuur:

4x GLP Ypoc 250 spot Movingheads, 2x JB Systems iRock 7S Scans, 5x ADB / Showtec 1kW theaterspot, 4x Par 64 raylight, 8x Showtec Led spot, 2x LED lichteffecten, 2x Led bar, 3x 4 kanaals dimmer, 1000 watt Fazer, diverse statieven en Truss, Cuelux DMX dongel en een Behringer BCF2000.